14:07 07.06.2019

П'ятірку списку партії "Українська стратегія" для участі у виборах до ВР очолили Гройсман, Гриневич, Саєнко, Джаппарова та Нищук

2 хв читати

П'ятірку списку для походу на позачергові вибори до Верховної Ради від політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" очолили нинішній прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джаппарова та міністр культури Євген Нищук.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це повідомили на з'їзді партії "Українська стратегія Гройсмана" в п'ятницю в Києві.

До десятки також увійшов Павло Яблонський - депутат кількох скликань Вінницької міської ради (6-7), який останнього разу балотувався до міськради у 2015 році від партії "Вінницька європейська стратегія".

Крім того, до списку увійшов колишній заступник міністра фінансів та екс-заступник глави Адміністрації президента за Петра Порошенка Сергій Марченко, міністр юстиції Павло Петренко, народні депутати з фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук і Віктор Єленський.

Володимир Гройсман із 2006 до 2014 року був мером Вінниці. З 2014 року став віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства в уряді Арсенія Яценюка. Пізніше в парламенті VIII скликання пройшов за списком партії "Блок Петра Порошенка" і став головою Верховної Ради. А у квітні 2016 року був призначений прем'єр-міністром України. До парламенту пройшов за списком "БПП".

Лілія Гриневич раніше працювала докторантом в Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, пізніше була депутатом ВР VII (фракція "Батьківщина") і VIII скликань (фракція "Народний фронт"), а з квітня 2016 року призначена міністром освіти в уряді Гройсмана.

Олександр Саєнко з березня 2014 року був радником віце-прем'єра Гройсмана. Пізніше працював керівником секретаріату спікера ВР у період Гройсмана. А у квітні 2016 року призначений міністром Кабінету Міністрів.

Еміне Джаппарова - українська журналістка кримськотатарського походження. З жовтня 2015 по квітень 2016 року перебувала на посаді радника міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики з питань Криму, а з квітня 2016 року стала першим заступником глави Мінінформполітики.

Євген Нищук - український актор театру і кіно. Був "голосом Майдану" під час Помаранчевої революції та Революції гідності. Пізніше його двічі призначали міністром культури України: з лютого по грудень 2014 року і з квітня 2016 дотепер.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА