13:03 20.06.2019

Зеленський ознайомився з проектом перенесення Адміністрації президента до Українського дому

2 хв читати
Зеленський ознайомився з проектом перенесення Адміністрації президента до Українського дому

Президент України Володимир Зеленський ознайомився з проектом реорганізації Адміністрації президента України і її перенесення до будівлі на Європейській площі в центрі Києва, в якій наразі розташовується національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім", також відомий як "Міжнародний конгрес-центр "(ICC).

На відео, оприлюдненому на сторінці "Команди Зеленського" в соцмережі Facebook, видно, що в презентації брали участь співробітники Адміністрації президента.

Проект передбачає реорганізацію АП за типом відкритого офісу, проте реконструйована будівля Українського дому в ньому фігурує як "нова АП - центр розвитку країни". Реконструкція передбачає збереження будівлі в наявних формах і застосування низки сучасних, зокрема, енергоефективних технологій, а також відновлення фонтану.

Передбачається створення актового залу на 500 осіб, коворкінгу для громадян, які звертатимуться з певними ініціативами, кафе, спортзалу. Глава Адміністрації президента Андрій Богдан під час презентації заявив: "Ми знайшли концепцію: ми ні копійки не витрачатимемо з державного бюджету".

Під час презентації президенту запропонували два варіанти розташування його кабінету - з видом на Дніпро і з видом на Європейську площу, на яку будівля виходить фасадом. Зеленський надав перевагу варіанту Європейської площі, назвавши його символічним.

Питання реалізації права громадян на протест біля будівлі АП і транспортне рішення залишаються в стадії опрацювання.

Під час презентації Зеленський неодноразово висловлював схвалення положень проекту і наприкінці заявив: "Мені дуже подобається".

Також обговорювалася перспектива організації в нинішній будівлі Адміністрації президента на вул. Банковій музейного комплексу.

П'ятиповерхову будівлю "Українського дому" було побудовано в 1982 році на місці знесеної триповерхової будівлі готелю "Європейський", що дав назву площі. Спочатку і до 1993 року в ньому розташовувалася Київська філія Центрального музею Леніна, зокрема, відбувалися церемонії прийняття дітей шкільного віку до Всесоюзної піонерської організації ім. Леніна. Також у будівлі розташовувалися прокуратура і місцеве відділення міліції.

Нинішній функціонал будівля отримала в 1993 році. Під час Помаранчевої революції в 2004 році в ній розташовувався штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка. Під час Революції гідності в 2014 році в будівлі розмістився резерв внутрішніх військ і загону "Беркут", але її захопили протестувальники, унаслідок вона чого зазнала пошкоджень; того самого року її було відновлено.

Площа будівлі перевищує 17 тис. кв. м, вона включає концертний зал площею 782 кв. м, медіа-центр, експозиційні, фуршетні та інші функціональні площі. У будівлі відбуваються конференції, з'їзди, виставки, презентації, концерти, літературні зустрічі та інші заходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА