13:02 21.06.2019

Кубів - за трансформацію МЕРТ у Міністерство цифрової економіки

1 хв читати
Кубів - за трансформацію МЕРТ у Міністерство цифрової економіки

Про необхідність розформування традиційного Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Міністерство цифрової економіки заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Мінекономрозвитку слід наділити більш широкими повноваженнями у сфері розвитку цифрової економіки. Уже три роки наше міністерство активно розвиває цифровий порядок денний для України, проте варто, нарешті, скоротити невластиві функції інших органів влади у сфері цифровізації", - сказав перший віце-прем'єр, виступаючи з парламентської трибуни в п'ятницю.

Він також наголосив на необхідності оптимізувати роботу комітетів Верховної Ради і створити ефективний комітет із цифрової економіки, оскільки розвиток цифрових державних сервісів сьогодні серед головних пріоритетів роботи уряду.

Кубів також акцентував увагу на необхідності посилення реформ у сфері інтелектуальної власності, що є запорукою позитивних змін у розвитку інновацій, стартапів, цифровізації країни.

"Вчора я відкрив форум, де розпочав процес формування Стратегії розвитку інтелектуальної власності в Україні, яку сформують кращі українські та міжнародні експерти Всесвітньої організації інтелектуальної власності", - заявив перший віце-прем'єр-міністр, додавши, що це може дати додаткові стимули для розвитку інноваційної складової економіки.

Як повідомлялося, раніше на зустрічі з бізнесом президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність приєднання України до Єдиного цифровому ринку ЄС протягом п'яти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА