11:27 22.06.2019

До ДБР надійшло звернення двох нардепів від "Опоблоку" про захоплення влади Порошенком, Парубієм та Гройсманом

2 хв читати
До ДБР надійшло звернення двох нардепів від "Опоблоку" про захоплення влади Порошенком, Парубієм та Гройсманом

До державного бюро розслідувань (ДБР) надійшло депутатське звернення-повідомлення, підписане нардепами Василем Німченком і Нестором Шуфричем (обидва – фракція "Опозиційний блок"), про те, що п'ятий президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і прем'єр-міністр Володимир Гройсман вчинили захоплення державної влади.

"За інформацією ZN.UA з місяць тому в Державне бюро розслідувань надійшло депутатське звернення-повідомлення, підписане депутатами Василем Німченком (до речі, суддею КС у відставці) і Нестором Шуфричем. У ньому парламентарії, пов'язані з Медведчуком, стверджують: екс-президент Порошенко, спікер Парубій і прем'єр Гройсман, "діючи спільно, у змові, з прямим умислом на захоплення неконституційним і незаконним способом державної влади (...) вдалися до зловживання службовим становищем і прямого порушення конституційних норм...", - йдеться в статті Вікторії Морозової, опублікованій в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Заявники стверджують, що Порошенко, Парубій і Гройсман скоїли "злочини, що полягають у захопленні державної влади, змові щодо її захоплення, зловживання владою і службовим становищем".

З точки зору Німченка і Шуфрича, в момент призначення Гройсмана прем'єром у парламенті була відсутня коаліція, сформована відповідно до вимог Конституції. Депутати вважають це прямим порушенням Основного закону і кримінальним правопорушенням, просять ДБР вважати їх звернення-повідомленням про скоєння злочину і внести відповідні матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У визначенні зазначається, що депутатське звернення Німченка (особа 1) та ще одного народного депутата (особа 8) було направлено до ДБР 27 травня, однак у встановлений термін ДБР не розпочало кримінальне провадження.

Депутати стверджували, що вищі посадові особи держави вчинили злочини, передбачені ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 364 КК України.

Шевченківський райсуд задовольнив скаргу Німченка на бездіяльність уповноваженої особи ДБР, яке полягає у внесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА