16:55 26.06.2019

Справу затриманого в Білорусі українського журналіста Шаройка сфабрикувала ФСБ РФ - "Інформаційний спротив"

2 хв читати

Справу стосовно українського журналіста Павла Шаройка, затриманого в Білорусі в 2017 році й засудженого за шпигунство, сфабрикувала ФСБ РФ, повідомляє група "Інформаційний спротив".

Як повідомляється на сайті групи, білоруське видання "Белправда" на початку 2018 року написало, що затримання Шаройка сталося відразу після його зустрічі з громадянином Білорусі Василем Семашком, який був журналістом корпункту російського телеканалу НТВ у Мінську. "При цьому Семашко, який передав Шаройку нібито секретний російський документ, незабаром після затримання Павла опинився на волі. А Павло Шаройко отримав 8 років позбавлення волі", - наголошується в повідомленні.

Потім, зазначають у групі, деякі білоруські й українські ЗМІ написали, що затримання Шаройка було виконано на замовлення російської ФСБ руками білоруського КДБ, і що Семашко - нібито агент, який зіграв роль "підстави" в цій справі.

"У зв'язку з цим викликають питання і обґрунтованість арешту Павла Шаройка, де очевидна абсурдність ситуації, що склалася. Білорус Семашко, який нібито зрадив свою батьківщину, передаючи "секретний" документ, перебуває на волі. А українець Павло Шаройко сидить у тюрмі", - пише "Інформаційний спротив".

Як повідомлялося, про затримання Шаройка стало відомо 20 листопада 2017 року. За даними Комітету держбезпеки Білорусі, координацію розвідувальної діяльності здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Мінську. За діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом, Скворцова вислали з Білорусі. Україна, керуючись принципом взаємності, вислала з країни білоруського дипломата.

19 лютого 2018 року Верховний суд Білорусі засудив Шаройка до 8 років позбавлення волі за шпигунство. Згодом КДБ Білорусі заявляв, що українця можуть помилувати.

25 червня 2019 року заступник генерального прокурора Білорусі Олексій Стук повідомив, що Шаройко подав прохання про помилування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА