11:42 04.07.2019

Сарган-ЦВК: Кузьмін так і залишиться кандидатом?

2 хв читати
Сарган-ЦВК: Кузьмін так і залишиться кандидатом?

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган звернулася до Центрвиборчкому з питанням, чому на підставі матеріалів Генпокуратури не скасовано реєстрацію кандидатом у депутати адвоката, першого заступника генпрокурора (2010-2013) Рената Кузьміна.

"Шановна ЦВК. Вчора було скасовано реєстрацію двох одіозних кандидатів - у мажоритарці А. Клюєва і за списком А. Шарія. Питання: Ренат Кузьмін - 35 номер у списку партії "Опозиційна платформа – за життя" - так і залишиться кандидатом? І стане народним депутатом України, останні п'ять років переховуючись на тимчасово окупованій території Криму, а в окремі періоди - в Росії?", - написала Сарган у Facebook.

Раніше Сарган повідомляла, що ще 20 червня 2019 року до ЦВК було направлено лист, в якому повідомлялося про розслідування кримінального провадження за підозрою Кузьміна в скоєнні особливо тяжких злочинів, зокрема в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за вчинення яких законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. У листі також зазначено, що проведеними слідчими (розшуковими) діями встановити фактичне місцеперебування Кузьміна на території України не виявилося можливим. Його оголошено у розшук, проведення якого доручено Національній поліції і СБУ. Також, за даними правоохоронних органів, Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності міг ховатися від органів досудового розслідування не тільки на тимчасово окупованій території АР Крим, а й на території Російської Федерації.

"Однак цей "кандидат" тихо зареєстрований кандидатом за списком однієї з партій і залишився як без уваги ЗМІ, так і активістів", - зазначила Сарган.

Кузьмін перебуває в розшуку. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні від 25.09.2015 року, яке стосується, зокрема, зловживання владою або службовим становищем.

Як повідомлялося, 26 червня заступник голови ЦВК Євген Радченко заявив, що у комісії не було підстав не реєструвати кандидатом у народні депутати Рената Кузьміна за списками партії "Опозиційна платформа - За життя". "Центральна виборча комісія не змогла переконатися в тому, що пан Кузьмін дійсно перебуває за межами території України. Те, що він перебуває в розшуку, для ЦВК не має, на жаль, значення, тому що особа, яка перебуває в розшуку, має право бути зареєстрованим кандидатом", - сказав Радченко на прес-конференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА