07:09 11.07.2019

Націоналісти ратують за позбавлення ліцензії "NewsOne" через антиукраїнську пропаганду і чекають від Зеленського кроків проти монополізації інформпростору

3 хв читати
Націоналісти ратують за позбавлення ліцензії "NewsOne" через антиукраїнську пропаганду і чекають від Зеленського кроків проти монополізації інформпростору

Об'єднані націоналісти вважають за необхідне позбавити ліцензії телеканал "NewsOne" і чекають від президента України Володимира Зеленського виконання даної ним обіцянки щодо неприпустимості монополізації українського телевізійного простору під час війни, особливо людьми з проросійськими поглядами.

"Під час візиту Володимира Зеленського в Бориспіль 10 липня представник об'єднаних націоналістів, активіст Нацкорпусу Олексій Бик мав можливість задати питання президенту щодо антиукраїнської пропаганди телеканалу "NewsOne" і притягнення до відповідальності (глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя", - ІФ) Віктора Медведчука. Зеленський запевнив, що "ніяких інформаційних монополій" не буде і пообіцяв вирішити ці питання через Верховну Раду", - йдеться в повідомленні, опублікованому на каналі партії "Національний корпус" в YouTube.

На думку партії, "телеканал "NewsOne" повинні позбавити ліцензії, а всіх причетних на чолі з Медведчуком - покарати".

Націоналісти зазначили, що мають намір простежити за тим, як глава держави виконає свої обіцянки. "В іншому випадку - ми знайдемо спосіб йому про це нагадати", - запевнили в Нацкорпусі.

Як повідомлялося, 10 липня Зеленський заявив про неприпустимість монополізації телевізійного простору людьми з проросійськими поглядами. "Під час війни будь-які люди, у яких не проукраїнське бачення, не можуть монополізувати український канал. Ми повинні з цим розбиратися", - заявив президент у Борисполі (Київська обл.), відповідаючи на питання про телеканал "NewsOne", який мав намір провести телеміст з одним із російських каналів.

Він зазначив, що це питання буде врегульовано на законодавчому рівні після обрання нового складу Верховної Ради. "Ніяких інформаційних монополій у нас не буде", - підкреслив глава держави.

"Таким людям, як пан Медведчук, не дамо монополізувати наше українське телебачення", - додав Зеленський.

Раніше на 12 липня був анонсований телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом і телеканалом NewsOne, про що в своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1" заявив російський телеведучий Дмитро Кисельов.

8 липня телеканал NewsOne повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Росія 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення прийнято" через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів і їх сімей".

У російському медіахолдингу ВГТРК, до якого входять телеканали "Росія 1" і "Росія 24", заявили, що не бачать підстав для скасування телемосту з NewsOne.

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що в рамках кримінального провадження, яке розслідується ГСУ СБУ за фактами державної зради, підготовки до перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших збройних формувань в особливий період та фінансування тероризму за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258-5 КК України, встановлено новий епізод замаху на держзраду в формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим ГСУ СБУ, яким дано доручення щодо допиту власника телеканалу NewsOne Тараса Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих (розшукових) дій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА