17:18 11.07.2019

У ВР цікавляться у Стефанчука, чи потраплять під люстрацію Пристайко, Данилюк і Абромавичус у зв'язку із заявою Зеленського

2 хв читати
У ВР цікавляться у Стефанчука, чи потраплять під люстрацію Пристайко, Данилюк і Абромавичус у зв'язку із заявою Зеленського

 Народні депутати під час розгляду питань зміни глави Міністерства закордонних справ жартують щодо заяви президента Володимира Зеленського про намір розширити люстрацію.

"Зрозуміло, що коли звільняємо міністра закордонних справ, ми маємо призначити нового міністра закордонних справ. І внесений пан Вадим Пристайко. Але сьогодні президент Зеленський сказав, що всі чиновники з 2014 по 2019 рік, включно з народними депутатами, мають бути люстровані", - сказав народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв на пленарному засіданні ВР у четвер, звертаючись до представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука.

"Пан Вадим Пристайко був ефективним першим заступником міністра закордонних справ України до 2017 року. За логікою президента, який його вніс, виходить, що він теж має бути люстрований. У мене запитання: що у президента з логічно-наслідковим зв'язком?" - запитав нардеп.

На продовження запитання Ар'єва перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко також запитала, чи означає це, що після ухвалення нової редакції закону про люстрацію секретар РНБО Олександр Данилюк, голова наглядової ради держконцерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус та інші члени команди нового президента також потраплять під люстрацію.

У свою чергу представник президента України в парламенті Стефанчук зазначив, що перш ніж робити висновки, відповідний законопроект має бути внесений до Верховної Ради й ухвалений.

"У разі підтримки (закону - ІФ) у нас буде абсолютне виконання всіх норм і положень чинного законодавства... В разі підтримки Верховною Радою цього закону він поширюватиметься на всіх осіб, незалежно від того, в якій команді вони перебувають. А це вже питання до Верховної Ради - чи буде ухвалений цей закон", - заявив Стефанчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА