14:04 19.07.2019

Група нардепів просить КС визнати неконституційними закони про особливий статус Донбасу та амністію колабораціоністів - Сироїд

2 хв читати
Група нардепів просить КС визнати неконституційними закони про особливий статус Донбасу та амністію колабораціоністів - Сироїд

До Конституційного Суду України (КС) направлено подання з підписами 53 народних депутатів про визнання неконституційними законів про особливий статус Донбасу та амністію для колабораціоністів, повідомила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд.

Сироїд перед направленням подання до КС у п'ятницю в Києві розповіла журналістам, що конституційне подання підписали 53 депутати, зокрема вся фракція партії "Самопоміч".

"Я сподіваюся, що нинішній склад Конституційного Суду буде відповідальним перед людьми. Перше рішення, яке має ухвалити КС, - прийняти у провадження розгляд цієї справи, ну а далі буде розгляд по суті. Сподіваємося на те, що КС буде на боці держави і народу, щоб захистити від російської агресії", - сказала вона.

Сироїд наголосила, що КС має перевірити відповідність цих двох законів цілій низці статей Конституції.

Вона також зазначила, що "визнання неконституційним закону про особливий статус - це величезна юридична зброя проти Росії", оскільки з російською агресією треба боротися не лише військовими методами.

Говорячи про те, що може дати громадянам України визнання неконституційними цих законів, Оксана Сироїд сказала: "Це фактично зупинить спроби в подальшому впроваджувати будь-які особливі статуси для будь-яких окупованих територій. Тобто це буде сигналом того, що захоплення територій України не буде інструментом впливу на внутрішню та зовнішню політику України. Це "ні" федералізації, "ні" знищенню незалежності, підриванню суверенітету, "ні" офіційному статусу російської мови... Це серйозний сигнал для РФ щодо припинення дезінтеграції України зсередини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА