15:31 30.07.2019

"Слуга народу" та Партія Шарія мають найвищу підтримку в наймолодших виборців, "Опозиційний блок" - серед пенсіонерів

3 хв читати
"Слуга народу" та Партія Шарія мають найвищу підтримку в наймолодших виборців, "Опозиційний блок" - серед пенсіонерів

У партії "Слуга народу", яка за результатами екзит-полів посідає перше місце в усіх регіонах України, найвища підтримка на півдні країни - 50,2% голосів виборців.

Деталізовані дані Національного екзит-полу на позачергових виборах до Верховної Ради, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва", Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) і Українським центром економічних досліджень Разумкова, оприлюднили на прес-конференції у вівторок у Києві.

Згідно з цими даними, на півдні України на другому місці партія "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") (16,7%), далі йде "Європейська солідарність" (5,9%). При цьому "Батьківщина" і "Голос", які за результатами підрахунку голосів проходять до парламенту, згідно з даними екзит-полу, на півдні України не долають прохідного 5-відсоткового бар'єра.

На сході України лідирує "Слуга народу" з 37,6% голосів, за нею йде "ОПЗЖ" з 30,3%. "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" тут не долають 5-відсоткового бар'єра. Водночас деякі партії, які, відповідно до підрахунку голосів, до Верховної Ради не потрапляють, на сході країни подолали показник у 5% - це "Опозиційний блок" (8,3%) і Партія Шарія (6,5%).

У західній Україні друге місце після "Слуги народу" (39,4%) здобула партія "Голос" (14,1%), далі йдуть "Європейська солідарність" (12,7%) і "Батьківщина" (9,9%). В "Опозиційної платформи - За життя", яка на виборах посідає друге місце, в західних областях 2% голосів виборців.

У центральному регіоні "Слуга народу" лідирує з 45,5% голосів. За нею ідуть "Європейська солідарність" (10,1%), "Батьківщина" (9,6%), "Опозиційна платформа - За життя" (6,8%) і "Голос" (5,4%). У центрі прохідний бар'єр подолала партія "Сила і честь" (5,9%).

За гендерною ознакою найбільші відмінності помітні в підтримці партії "Слуга народу". За неї проголосували 41,7% чоловіків і 46% жінок. За даними екзит-полу, в інших політичних сил такі відмінності не такі значні, крім "Європейської солідарності", за яку проголосували 9,6% чоловіків і 8,3% жінок, і Партії Шарія, яку підтримали 4,1% чоловіків і 2,4% жінок.

У наймолодшій віковій групі - від 18 до 29 років - у "Слуги народу" 58,8% підтримки, за "Голос" проголосували 9,4% виборців, за "Європейську солідарність" - 7%, у Партії Шарія - 6,8%. "ОПЗЖ" і "Батьківщина" не долають 5-вісоткового бар’єра.

Аналогічна послідовність у партій також за підсумками голосування виборців віком 30-39 років. Однак у "Слуги народу" та Партії Шарія дещо менше голосів, а в партій "Європейська солідарність" і "Голос" - трохи більше. В цій віковій групі "ОПЗЖ" і "Батьківщина" також не набрали 5% голосів.

У групі виборців 40-49 років, як і у всіх інших, лідирує "Слуга народу" (48,4%), далі йдуть "Європейська солідарність" (11,2%), "ОПЗЖ" (7,5%), "Голос" (7,2%) і "Батьківщина" (5,2%).

Виборці 50-59 років поміняли місцями "Опозиційний блок" (11,6%) і "Європейську солідарність" (9,1%), а також "Батьківщину" (7,9%) з "Голосом" (6,4%).

За результатами екзит-полу, 32,7% виборців старше 60 років віддали перевагу партії "Слуга народу", за "ОПЗЖ" проголосували 20,1%. "Батьківщина" і "Європейська солідарність" у цій віковій групі набирають 11,6% і 8,6% відповідно, а "Голос" не подолав прохідного бар'єра.

Як повідомлялося, на виборах до Верховної Ради 21 липня Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова провели Національний екзит-пол.

За його даними, до парламенту проходять партії "Слуга народу" - 44,2% голосів, "ОПЗЖ" - 11,4%, "Євросолідарність" - 8,8%, "Батьківщина" - 7,4%, "Голос" - 6,5%.

Згідно з результатами опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів, до Верховної Ради ХІХ скликання проходять партії "Слуга народу" (43,16% голосів виборців), "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") - 13,05%, ВО "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10% і "Голос" - 5,82%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА