16:24 30.07.2019

Український суд заарештував російський танкер Neyma разом із вилученими під час обшуку документами

2 хв читати
Український суд заарештував російський танкер Neyma разом із вилученими під час обшуку документами

Український суд перевірив правомірність дій військових прокурорів і слідчих СБУ під час проведення 25 липня в порту Ізмаїл (Одеська обл.) обшуку російського танкера Nika Spirit (раніше - Neyma) і наклав на нього арешт, як і на вилучені в ході обшуків документи, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"За результатами розгляду відповідного клопотання суд наклав арешт на зазначене судно разом із вилученими під час обшуку документами. Ми це зробили. Крапка!" - написав Матіос на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок удень.

Також головний військовий прокурор України назвав недостовірною поширювану російськими ЗМІ інформацію нібито про незаконне проведення співробітниками правоохоронних органів України слідчих дій на цьому судні без дозволу консула РФ.

"Пояснюю: судно, після проходження ним прикордонного та митного контролю на території України, вважається таким, що має відкритий кордон. Відповідно до норм чинних міжнародних договорів, ратифікованих і Росією, і Україною, необхідності отримання згоди або дозволу представника дипломатичного представництва або консульської установи іноземної держави для проведення на території України слідчих дій на морському або річковому транспорті не передбачено. Ми це зробили законно. Крапка", - наголосив Матіос.

Як повідомлялося, 25 липня слідчі СБУ та військової прокуратури затримали російський танкер Neyma, який блокував українські військові кораблі в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

За даними спецслужби, 24 липня до порту Ізмаїл (Одеська обл.) під прапором РФ зайшов танкер Nika Spirit. Слідство встановило, що російські власники після інциденту в Керченській протоці змінили назву танкера Neyma на Nika Spirit.

Пізніше в СБУ повідомили, що слідчі дії не зафіксували порушень морського права й законів України з боку екіпажу затриманого російського танкера Neyma, тому підстав для затримання моряків не було.

Усі члени екіпажу російського танкера повернулися до Краснодара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА