19:04 12.08.2019

Сальвіні готовий запропонувати коаліцію партії Берлусконі на виборах

2 хв читати
Сальвіні готовий запропонувати коаліцію партії Берлусконі на виборах

Лідер партії "Ліга" і віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні має намір переговорити з колишнім прем'єр-міністром і лідером партії "Уперед, Італіє" Сильвіо Берлусконі про формування правоцентристської коаліції, повідомляє видання "Джорнале".

"У найближчі години я побачу Берлусконі і Мелоні (лідера правої партії "Брати Італії" Джорджу Мелоні - ІФ). Я запропоную їм угоду", - заявив Сальвіні в інтерв'ю виданню.

Лідер партії "Рух 5 зірок" Луїджі Ді Майо, з якою перебуває зараз в коаліції Сальвини, заявив, що той своїми закликами до виборів зрадив італійський народ.

"Сальвіні зрадив не "Рух 5 зірок" і не Конте (прем'єр-міністра Італії - ІФ Джузеппе Конте). Він зрадив мільйони італійців, яким він протягом 14 місяців говорив, що не дивиться на результати опитувань. Він зрадив домовленості про уряд на користь власних інтересів", - заявив Ді Майо.

Останні опитування показують, що в разі дострокових виборів "Рух 5 зірок" готові підтримати тільки 15% італійців (на виборах 2018 року партія отримала понад 30% голосів), а "Лігу" - 39%.

За даними видання Politico, "Рух 5 зірок" і лівоцентристська "Демократична партія" наразі обговорюють спосіб уникнути дострокових виборів і сформувати тимчасовий уряд.

Зі свого боку колишній прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що в разі дострокових виборів Демократична партія і "Рух 5 зірок" опиняться "по різні боки".

Нинішній лідер "Демократичної партії" Нікола Дзінгаретті заявив, що він "відверто говорить "ні" угоді "Демократичної партії" і "Руху 5 зірок".

В італійському сенаті проходить зустріч керівників фракцій, які вирішують, на який день призначити розгляд ініціативи партії "Ліга" про недовіру прем'єр-міністру Джузеппе Конте. Очікується, що сенат в результаті висловить вотум недовіри Конте, проте остаточне рішення про дострокові вибори прийматиме президент країни Серджо Маттарелла. Він також може закликати до формування тимчасового уряду, підтримуваного більшістю в парламенті.

Партія "Ліга" Сальвіні в п'ятницю закликала сенат країни висловити вотум недовіри прем'єр-міністру Конте.

Минулого четверга Сальвіні заявив, що в Італії повинні бути проведені дострокові вибори в зв'язку з відсутністю в парламенті більшості. Сальвини також звернувся із закликом до прем'єра Конте переконатися в тому, що в італійському парламенті дійсно відсутня більшість.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА