10:34 27.09.2019

Глава Мінсоцполітики України виступає за спрощення механізмів діючої солідарної пенсійної системи

2 хв читати
Глава Мінсоцполітики України виступає за спрощення механізмів діючої солідарної пенсійної системи

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська вважає, що нинішня солідарна пенсійна система дуже складна, і хоче спростити її механізми.

"Як на мене, нинішня система - занадто складна. Є сім видів різних пенсій, формула розрахунку. Я дуже хотіла б пояснити людям, як це працює, і спростити механізми", - повідомила Соколовська в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи плануються зміни до діючої солідарної пенсійної системи.

За словами міністра, за нинішньої пенсійної системи люди не розуміють, скільки вони отримають пенсії, сплачуючи єдиний соціальний внесок.

"Ми ведемо активну роботу в цьому напрямі. Ми працюємо разом зі Світовим банком, який багато років знайомий з українською пенсійною системою. Зараз є нові тенденції в пенсійному забезпеченні в світі. У нас, в Європі, є загальна проблема - старіння нації, і доводиться реагувати на нові виклики й модернізувати свої пенсійні системи. Ми якраз дивимося, як більш розвинені країни пройшли ці проблеми", - додала Соколовська.

Крім того, вона зазначила, що в України буде ще й інший виклик, пов'язаний із тим, що скоро почнуть виходити на пенсію люди, які в 90-х роках офіційно не працювали, на що також буде необхідно реагувати.

Як повідомлялося, Соколовська заявила, що в короткостроковій перспективі накопичувальна пенсійна система в Україні впроваджуватися не буде.


Повний текст інтерв'ю з Соколовською буде розміщено в стрічці новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА