13:51 04.12.2019

Новий закон про ДБР покликаний підкорити бюро президенту - Рабінович

2 хв читати
Новий закон про ДБР покликаний підкорити бюро президенту - Рабінович

Продаж землі, обмеження прав журналістів, підпорядкування Держбюро розслідувань президенту Володимиру Зеленському - це лише перші результати роботи некомпетентної влади, заявив народний депутат, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович.

"Державне бюро розслідувань, яке сьогодні реформували, вчора відкрило кримінальну справу на співробітників СБУ через стеження за народними депутатами від нашої фракції "Опозиційна платформа - за життя". Напевно, це і підштовхнуло владу до змін у структурі бюро... Нічого страшного у цьому ми не бачимо, спілкуватимемось із новими представниками ДБР", - наводить слова Рабіновича прес-служба "ОПЗЖ" у середу.

За його словами, новий закон про Держбюро розслідувань іде врозріз із усіма демократичними нормами та зміцнює єдину вертикаль президента.

"Цей закон покликаний зняти (директора ДБР Романа - ІФ) Трубу та все підкорити Зеленському. "Трубний період", очевидно, закінчено, він владу не влаштовував (багато, напевно, розслідував). А тепер постало питання: "Якщо голову ДБР призначатиме президент, то на кого голова бюро працюватиме? На суспільство, парламент чи президента? Відповідь очевидна", - наголосив політик.

Він також нагадав, що у фракції "Слуга народу" більшість у Верховній Раді та у всіх комітетах - і навіть якщо вони йдуть проти закону та моралі, то нічого з цим поробити не можна.

"Можна писати хоч у Лігу сексуальних реформ, але це нічого не дасть. Якщо навіть депутата Богдана Яременка, який повіям писав, прибрати не можуть. Вони навіть наступний непленарний тиждень зробили пленарним для того, щоб ухвалити свої закони. Їм плювати на нашу думку! Вони обіцяли "папі Соросу" продати землю в прискореному режимі - вони це і роблять. Але вони мають знати, що це стане фінальним акордом їхнього режиму", - попередив співголова фракції.

"...На ЗМІ тиснуть, міністри говорять, що потрібно вводити загальний стандарт новин для журналістів... Але загалом, вони кажуть, мовляв, все добре! Єдине, надходження в бюджет за місяць скоротилися на 20 відсотків, трудовий кодекс переписаний так, що можна звільняти вагітних, людей з інвалідністю, вводиться 12-годинний робочий день. До того ж землю продають, для людей рабські умови встановлюють, але всі продовжують аплодувати!", - резюмував Рабінович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА