17:43 13.12.2019

Діяльність ВАКС особливо важлива для України, але ще жодного чиновника не було засуджено за корупцію - звіт ЄС

2 хв читати
Діяльність ВАКС особливо важлива для України, але ще жодного чиновника не було засуджено за корупцію - звіт ЄС

Європейський Союз вважає діяльність Вищого антикорупційного суду України особливо важливою, але наголошує, що ще жодного чиновника не було засуджено за корупцію, про це йдеться у звіті ЄС щодо імплементації Угоди про асоціацію.

"У боротьбі проти корупції, Вищий антикорупційний суд розпочав роботу 5 вересня. Його діяльність є особливо важливою, адже жодного високопосадовця ще не було засуджено за корупцію. Незаконне збагачення було повторно криміналізоване. Закони про перезапуск Національної агенції з питань запобігання корупції та захист викривачів були прийняті", - повідомляється на сайті представництва ЄС у п'ятницю.

Крім того, Брюссель закликає фіналізувати "кримінальне переслідування винних в афері з ПриватБанком".

У ЄС вважають, що анбандлінг НАК "Нафтогаз" має завершитися до кінця 2019 року, проте повідомляють, що втілення реформи енергетики в Україні досі залишається складним питанням через діючу олігопольну структуру ринку.

"Обсяг торгівлі між Україною та ЄС продовжив зростати. ЄС зберігає свою позицію головного ринку для українського експорту. Українська економіка продовжує зростати, а фінансовий та банківський сектори стабілізувались. Водночас доповідь підкреслює потребу у подальшому покращенні бізнесового клімату та стимулах для інвесторів, в тому числі у забезпеченні верховенства права та підтримці боротьби проти корупції. Рівень життя населення також повинен зрости", - йдеться в повідомленні представництва ЄС.

У ЄС відзначають досягнення України в законодавстві стосовно бюджетної політики, митниці, дерегуляції ринку, державних закупівель, освіти та охорони здоров'я, але наголошують на обмеженості реформ у сфері захисту прав інтелектуальної власності.

Водночас у звіті зазначено, що нові президент, парламент і уряд України заявили про свою прихильність до подальшої імплементації Угоди про асоціацію.

"Угода про асоціацію продовжує зближувати ЄС та Україну. Завдяки економічній частині цієї угоди ЄС став головним торговельним партнером України. Відколи ЄС запровадив безвізовий режим для українських громадян два роки тому, українці здійснили три мільйони безвізових поїздок", - сказав верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Звіт ЄС щодо імплементації Угоди про асоціацію служить передмовою до Ради асоціації Україна-ЄС, яка відбудеться в Брюсселі 28 січня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА