13:04 24.12.2019

Кабмін збільшив виплати для сімейних форм виховання із 2020 року

2 хв читати
Кабмін збільшив виплати для сімейних форм виховання із 2020 року

Кабінет Міністрів України збільшив виплати для сімейних форм виховання з 2020 року, повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

"Це черговий крок послідовної соціальної політики і виконання обіцянок нашою командою. Ми чітко налаштовані відходити від інтернатів і розвивати сімейні та наближені до сімейних форми виховання дітей і робимо все можливе для цього", - написала Соколовська своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, за її словами, з метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім'ях, у дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 року підвищено розміри державної соцдопомоги з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю - з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

Підвищився також розмір грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам: із 70% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожного дитину-вихованця та кожну прийомну дитину, до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

"Крім того, ми турбуємося про те, щоб в українців не було затримок із отриманням виплат, тому наше рішення дасть змогу кінцевим отримувачам швидше отримувати гроші. Якщо раніше більшість виплат йшла субвенцією з державного бюджету місцевим, то тепер фінансуватиметься напряму з бюджетної програми Мінсоцу", - додала міністр.

Серед іншого Соколовська зазначила, що ухвалення постанови гарантує, що не буде процедурних затримок на початку року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА