10:58 25.02.2020

В Австралії підозрюють Китай, Росію та Іран у спробах втручання і шпигунства

1 хв читати
В Австралії підозрюють Китай, Росію та Іран у спробах втручання і шпигунства

Австралія має справу з небувалим раніше за інтенсивністю рівнем шпигунства та іноземного втручання у внутрішні справи країни, заявив голова австралійської Служби безпеки та розвідки Майк Берджесс.

"Рівень загрози від шпигунства з-за кордону та іншої активності, з якими ми стикаємося, є безпрецедентним", - наводить його слова агентство Associated Press (AP).

У свою чергу глава міністерства внутрішніх справ Австралії Пітер Даттон, до компетенції якого входить Служба безпеки та розвідки, уточнив, які держави становлять небезпеку для Австралії, назвавши зокрема й Росію.

"Ми говоримо не лише про Китай. Ми говоримо про Росію, ми говоримо про Іран і говоримо про інших", - наводить AP слова Даттона.

За його словами, під ударом перебуває майже будь-яка сфера суспільного життя Австралії, включно з урядовими службами, ЗМІ та університетами.

"Ми бачимо, як науковці та академіки, що приїжджають, проникають в університетську спільноту з метою таємно збирати розвідувальну інформацію. Це завдає удару в саме серце наших уявлень про вільний і чесний академічний обмін", - сказав міністр.

Водночас він заявив, що посилення в 2018 році австралійського законодавства у сфері контррозвідки вже приносить плоди. Міністр водночас згадав створену в 2019 році оперативну групу з боротьби з іноземним втручанням, яка має захистити австралійські університети від цієї загрози.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА