09:32 06.03.2020

Ємець поєднуватиме посаду міністра з лікарською практикою кардіохірурга

1 хв читати
Ємець поєднуватиме посаду міністра з лікарською практикою кардіохірурга

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець поєднуватиме цю посаду з медичною практикою кардіохірурга, повідомив прем'єр-міністр охорони здоров'я Денис Шмигаль.

"Ми домовилися, що Ілля Миколайович продовжить медичну практику, оперуватиме, поєднуючи посади. Закон це дозволяє, медична етика це дозволяє", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" у четвер.

Водночас Шмигаль зазначив, що Ємець як ніхто інший розуміє необхідність медреформи.

"У нас спільне бачення, воно збігається в тому моменті, який нас об'єднав у цьому уряді. І ми продовжуватимемо медичну реформу", - сказав прем'єр-міністр.

"Коли ми вже пропливли цією річкою 80%, не можна ухвалювати рішення, що ми розвертаємося і пливемо назад, замість того, щоб допливти решту 20%. Звісно, ми завершуватимемо медреформу. Питання в тому, як її завершити. Це дуже важливе питання. І тут ми з Іллею Миколайовичем маємо спільну позицію: реформа має завершитися для пацієнта і для лікаря успіхом. Працюватимемо над цим", - наголосив прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, в новому уряді міністром охорони здоров'я 4 березня призначено директора державної установи "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України" Іллю Ємця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА