15:53 23.03.2020

Перший віце-спікер Стефанчук пропонує протягом найближчих двох місяців проводити засідання ВР у режимі відеоконференції

2 хв читати
Перший віце-спікер Стефанчук пропонує протягом найближчих двох місяців проводити засідання ВР у режимі відеоконференції

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук і народний депутат Микола Стефанчук (фракція "Слуга народу") пропонують на час заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, проводити засідання парламенту в режимі відеоконференцій.

Текст відповідного законопроекту №3250 розміщено на сайті парламенту в понеділок. Депутати ініціюють тимчасово, протягом 60 днів із дня набуття чинності цим законом, дозволити проведення пленарних засідань та засідань комітетів парламенту в режимі відеоконференцій.

У законопроекті наголошується, що на пленарному засіданні чи засіданні парламентського комітету в режимі відеоконференції депутати можуть розглядати виключно законопроекти, які мають особливу важливість і пов'язані із запобіганням виникненню і поширенню, локалізацією і ліквідацією спалахів, епідемій і пандемій коронавирусної хвороби, гарантуванням національної безпеки та оборони, економічним добробутом і правами людини.

Законопроект передбачає, що рішення про проведення пленарного засідання в режимі відеоконференції може приймати голова Верховної Ради за пропозицією президента або щонайменше однієї третини народних депутатів України від конституційного складу парламенту.

Під час проведення пленарного засідання парламенту в режимі відеоконференції в залі, де воно відбувається, можуть бути присутніми лише голова Верховної Ради, його перший заступник і віце-спікер, а також доповідач законопроекту, голова або представник визначеного головним комітету, члени лічильної комісії, по одному представнику від кожної депутатської фракції або групи, співробітники апарату ВР, які обслуговують пленарні засідання. Інші народні депутати України беруть участь у пленарному засіданні в режимі відеоконференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА