19:02 15.04.2020

МЗС України і Туркменістану незабаром підпишуть програму співпраці на 2020-2021 роки

1 хв читати
МЗС України і Туркменістану незабаром підпишуть програму співпраці на 2020-2021 роки

Заступники міністрів закордонних справ України і Туркменістану Василь Боднар та Бердиніяз Мятієв під час онлайн-переговорів домовилися підписати найближчим часом Програму співробітництва між МЗС України та МЗС Туркменістану на 2020-2021 рр., повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Дипломати відзначили важливість активізації розвитку політичного, економічного та гуманітарного напрямів співпраці. З цією метою домовлено вже ближчим часом підписати Програму співробітництва між МЗС України і МЗС Туркменістану на 2020-2021 рр.", - йдеться у повідомленні на сайті МЗС України в середу.

Співрозмовники також досягли згоди про проведення після карантину важливих заходів двостороннього характеру, зокрема зустрічі міністрів закордонних справ двох країн і чергового засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва.

Зокрема, українська сторона наголосила на важливості об'єднання зусиль в сучасних умовах для мінімізації негативного впливу пандемії коронавірусу на економіки обох держав, захисту прав та інтересів громадян.

"Це сприятиме пожвавленню міжрегіональної співпраці та успішній діяльності українських компаній у Туркменістані, а також відновленню взаємовигідної співпраці в енергетичній сфері", - зазначили в МЗС.

Окремо було обговорено перспективні напрями взаємодії двох країн у рамках міжнародних організацій, зокрема ООН.

МЗС наголосило, що сторони погодилися активізувати культурно-гуманітарне співробітництво, вивчити можливості інтенсифікації освітньої та науково-технічної співпраці, підготовки дипломатичних кадрів і проведення онлайн лекцій у карантинних умовах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА