11:26 15.05.2020

Порошенко: Заборона російських соцмереж позбавляє РФ одного з інструментів у гібридній війні проти України

1 хв читати
Порошенко: Заборона російських соцмереж позбавляє РФ одного з інструментів у гібридній війні проти України

Продовження заборони російських соцмереж президентом України Володимиром Зеленським є правильним рішенням, оскільки за три роки така заборона довела свою ефективність, заявляє лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, який під час свого президентства вперше таку заборону ввів.

"Указ президента продовжити заборону російських соцмереж в Україні, вперше впроваджену моєю командою три роки тому, вважаю правильним. Але дивно, чому тягнули до останнього дня? Що вичікував Офіс президента і чому зволікав - питання відкриті. Верховна Рада в такій ситуації мусила сказати своє слово. Я вдячний народним депутатам своєї та інших фракцій, які скликали позачергове засідання і голосуванням висловили принципову політичну позицію", - написав Порошенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

Пославшись на дані Інтернет асоціації України, політик зазначає, що частка українських інтернет-користувачів, які щодня відвідують соціальну мережу "ВКонтакте", впала з 54% до 10%. За той самий період щоденна частка українських відвідувачів соцмережі "Однокласники" знизилася з 35% до тих самих 10%.

"Заборона соцмереж країни-агресора за три роки довела свою ефективність... Це значною мірою позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні проти України, зменшує можливість інфільтрації ідей "русского мира" та промивання мізків російською пропагандою. А також зменшує можливість збору персональних даних та завдає удару по роботі російських спецслужб", - наголосив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА