13:03 11.06.2020

Вакарчук заявив, що складає депутатські повноваження

2 хв читати
Вакарчук заявив, що складає депутатські повноваження

Народний депутат і член політради партії "Голос" Святослав Вакарчук заявляє, що зареєстрував у парламенті заяву про складання із себе депутатських повноважень, однак не має наміру припиняти політичну діяльність.

"Я подав заяву про складання з себе депутатських повноважень. Її зареєстровано, і, я сподіваюся, найближчим часом буде розглянуто. Однак це рішення не означає, що я йду з політики або припиняю свою діяльність у партії "Голос". Ми є, були і будемо однією командою", - сказав він на брифінгу у четвер у Києві.

За словами Вакарчука, він частково виконав ту ціль, з якою прийшов у політику - привів до Верховної Ради нових, якісних людей. Фракція "Голос" з'явилася у Верховній Раді після виборів 21 липня 2019 року.

"Наступний етап моєї місії, щоб молоді люди ставали лідерами майбутнього. Тому в моїх планах великий освітній проект, про який я вам розповім пізніше", - додав політик.

У Верховній Раді, за словами Вакарчука, його замінить наступна за партсписком Аліна Свідерська.

Після офіційного припинення повноважень Вакарчука народним депутатам від "Голосу" стане 19-й номер партійного списку Аліна Свідерська.

Згідно з інформацією сайту Центральної виборчої комісії, 19-й номер партійного списку Свідерська є директором ТОВ "Айсе Хидро Юкрейн". На сьогодні у фракції "Голос" 20 депутатів (18 обрані до ВР за партійними списками і два мажоритарники).

Як випливає з відомостей Єдиного державного реєстру декларацій, Свідерська є дружиною екс-міністра оборони України Андрія Загороднюка (з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року).

Це вже не перше таке рішення у політичній кар'єрі Вакарчука. 30 вересня 2007 року він взяв участь у позачергових виборах до Верховної Ради України 15-м номером у списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Був обраний народним депутатом у багатомандатному загальнодержавному окрузі. 23 листопада 2007 отримав депутатський мандат.

Був членом комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а також членом низки груп із міжпарламентських зв'язків. 11 вересня 2008 року добровільно склав з себе депутатські повноваження. 16 грудня 2008 року Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА