12:52 31.07.2020

Призначення Кравчука в ТКГ свідчить про радянську ментальність керівництва України, вважає Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Призначення Кравчука в ТКГ свідчить про радянську ментальність керівництва України, вважає Климпуш-Цинцадзе

Призначення першого президента України Леоніда Кравчука керівником української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) не обіцяє нічого хорошого, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Новина про Кравчука в мінській ТКГ не віщує нічого доброго. Він був серед найвищих керівників колоніальної адміністрації за радянської окупації. Фатальний збіг обставин зробив Кравчука президентом незалежної України, яким він був не готовий і недостойний бути, бо все життя присвятив роботі на окупанта. Замість того, щоб покаятися і стати гідним звання першого президента, Кравчук раз-по-раз з'являється в проросійських політичних проектах і на російському телебаченні", - написала Климпуш-Цинцадзе у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook.

За словами депутата, призначення Кравчука в ТКГ - це свідчення радянської ментальності найвищого керівництва Української держави.

"Участь цього пана в переговорах із ворогом - це не про принциповість і державницьку позицію. Ще більше бентежить, що ані його червоне минуле, ані новіші "заслуги" не призводять до жодних серйозних репутаційних наслідків навіть у 2020 році. Обрання свого часу Кравчука президентом було гірким свідченням продовження існування УРСР у головах громадян. Залучення його в ТКГ - свідчення невмирущості "совка" в головах найвищого керівництва держави", - додала представник фракції "ЄС".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський уповноважив Кравчука на громадських засадах очолити делегацію України в ТКГ. Відповідне розпорядження №424/2020-рп від 30 липня про звільнення другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми від виконання обов'язків представляти Україну в ТКГ і призначення на його місце Кравчука розміщено на сайті глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА