12:35 21.08.2020

Холодницький оприлюднив наказ про звільнення з посади керівника САП за власним бажанням і висловив упевненість, що САП і НАБУ виконують свою місію

2 хв читати
Холодницький оприлюднив наказ про звільнення з посади керівника САП за власним бажанням і висловив упевненість, що САП і НАБУ виконують свою місію

Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького було звільнено з посади за власним бажанням.

Наказ про звільнення, підписаний генеральним прокурором Іриною Венедіктовою, Холодницький оприлюднив у соцмережі Facebook.

Коментуючи звільнення, Холодницький зазначив, що передусім прагнув створити аполітичний інститут, який служитиме виключно інтересам українського закону і не стане інструментом політичної боротьби.

"Саме аполітичність інституції стала тим першим кроком, який дозволив створити якісно новий орган прокуратури. Я не хотів та не став для колективу тим, хто ретранслює вказівки "зверху" переслідувати "поганих хлопців" та захищати тих "кого потрібно". Моя мета полягала у тому, щоб дати прокурорам максимальну процесуальну самостійність, можливість діяти на власний розсуд та відчувати підтримку керівництва", - написав він.

Саме такий підхід, упевнений Холодницький, дав змогу сформувати колектив сильних і мотивованих професіоналів.

"За п’ять років мені вдалося створити колектив, відданий власній справі та ідеї – незламний, сильний та професійний. Це справжні спартанці, які віддано служать своєму народу та готові до безкомпромісної боротьби із корупцією... Сьогодні дерево, яке було посаджене п’ять років тому, дає перші плоди – корупціонери, які раніше були кастою недоторканих, отримують реальні терміни", - заявив він.

Холодницький висловив подяку суддям Вищого антикорупційного суду, а також колективу САП.

"Сьогодні можу із впевненістю сказати про те, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України виконають свою місію", - наголосив він.

"14 років я віддав прокуратурі, з яких п'ять років свого життя я повністю присвятив САП, про що не шкодую жодного дня", - додав він.

Термін повноважень Холодницького як керівника САП спливає 30 листопада 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА