14:04 03.12.2020

ВР може розглянути питання відновлення відповідальності за недостовірне декларування 4 грудня

2 хв читати
ВР може розглянути питання відновлення відповідальності за недостовірне декларування 4 грудня

Члени комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності досягли компромісу щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, і відповідне питання може бути винесене на розгляд парламенту в п'ятницю, заявляє перший заступник глави комітету Андрій Осадчук (фракція "Голос").

"Є всі підстави вважати, що досягнуто компромісу, й нову статтю щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування буде завтра винесено до зали Верховної Ради України", - цитує Осадчука прес-служба фракції "Голос" у четвер.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2020 року КС ухвалив рішення, яким визнав неконституційною низку положень закону "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. Це рішення викликало критику з боку міжнародних партнерів і кредиторів України.

1 грудня заступник фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності найближчими днями розгляне два варіанти законопроекту про відновлення відповідальності за недостовірне декларування, щоб напрацювати компромісний варіант документа.

За її словами, президентський варіант законопроекту жорсткіший і передбачає позбавлення волі за те, що "чиновник умисно не вніс до декларації який-небудь об'єкт більше мільйона гривень... тобто значні порушення, наприклад, якщо не задекларував будинок, то повинен нести кримінальну відповідальність".

30 листопада у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №4441 авторства членів робочої групи з урегулювання конституційної кризи, що передбачає відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб'єктом декларування декларації, але не передбачає позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА