19:59 07.12.2020

США вводять санкції проти 14 членів парламенту КНР за порушення свобод Гонконгу

2 хв читати
США вводять санкції проти 14 членів парламенту КНР за порушення свобод Гонконгу

США ввели санкції проти 14 членів Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників (ПК ВЗНП) - вищого законодавчого органу країни - за обмеження прав населення Гонконгу, заявив держсекретар США Майк Помпео в понеділок.

"Ми вносимо в санкційні списки 14 віце-голів ПК ВЗНП у зв'язку з розробкою, прийняттям та реалізацією Закону про нацбезпеку Гонконгу. ПК ВЗНП проголосував одноголосно за ухвалення Закону про нацбезпеку, який Пекін використовував неодноразово для боротьби з інакомисленням і для арешту тих, хто протестує проти репресивної політики Пекіна", - наводяться слова Помпео в заяві, оприлюдненій Держдепом.

Помпео зазначив, що дії ПК ВЗНП підірвали можливість для населення Гонконгу обирати своїх представників в органи влади і подібні дії є порушенням китайсько-британської Спільної декларації і Основного закону Гонконгу.

Американські санкції передбачають заборону 14 особам з ПК ВЗНП і членам їх сімей в'їзд на територію США, блокування їх активів, які перебувають або в юрисдикції США, або під управлінням американських осіб або в їх володінні; а також заборону громадянам США вести справи з цими особами.

У 2020 році в Гонконгу спостерігалися масові протести з вимогами демократичних змін аж до проголошення незалежності.

У червні цього року ПК ВЗНП прийняв Закон про національну безпеку Гонконгу.

Закон визначає зобов'язання центрального уряду країни і відповідальність влади Гонконгу за гарантування національної безпеки спеціального адміністративного району, передбачає покарання за чотири основних види злочинів: сепаратистську діяльність, підрив державної влади, терористичну діяльність, вступ у змову з іноземними державами або силами, які перебувають за кордоном, з метою нанесення шкоди національній безпеці.

У результаті відносини Вашингтона і Пекіна серйозно загострилися. Однак, крім того, відносини двох країн ускладнює ще ціла низка питань, включно з проблемами двосторонньої торгівлі.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА