16:15 16.12.2020

Рівень підтримки Зеленського за рік знизився, Порошенка та Бойка - зріс

3 хв читати
Рівень підтримки Зеленського за рік знизився, Порошенка та Бойка - зріс

Якби найближчим часом в Україні відбулися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би нинішній президент Володимир Зеленський - 19% усіх опитаних і 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, свідчать результати опитування, проведеного соцслужбою Центру Разумкова з 4 до 9 грудня 2020 року.

Згідно з оприлюдненим у середу прес-релізом із результатами соцдослідження, мають намір проголосувати за п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка відповідно 13% та 19%, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - відповідно 12% та 17% опитаних.

За лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко - відповідно 6% та 8%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - відповідно 4,5% та 6%, за екс-прем'єра Володимира Гройсмана - відповідно 3% і 4%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - відповідно 3% та 3%, за спікера парламенту Дмитра Разумкова - відповідно 2% та 2,5%, за заступника голови ВО "Свобода" Руслана Кошулинського - відповідно 1% та 2%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - відповідно 1% і 2%, за мера Києва Віталія Кличка - відповідно 1% та 1,5%, за лідера Блоку Вілкула "Українська перспектива" Олександра Вілкула - відповідно 0,7% та 0,9%.

"Порівняно з груднем 2019 року знизився рівень електоральної підтримки Зеленського (із 41% до 19% усіх опитаних). Рівень електоральної підтримки Порошенка за цей період зріс із 8% до 13%, Бойка - з 10% до 12%, Смешка - з 3% до 4,5%. Рівень підтримки Тимошенко статистично значуще не змінився (відповідно 5,5% та 6%)", - зазначають соціологи.

Під час опитування респондентам пропонувалося обрати, за кого з політиків вони проголосували б, якби відбувся другий тур виборів президента України. Другий тур моделювався за участю трьох кандидатів, які отримують найбільшу кількість голосів у першому турі (Зеленський, Порошенко і Бойко), а також політика з вищим порівняно з іншими рівнем довіри - Разумкова.

"Зеленський у випадку електорального суперництва в другому турі з Порошенком, Бойком або Разумковим стає переможцем президентських виборів. Разумков перемагає Порошенка та Бойка, а Порошенко перемагає у випадку електорального суперництва в другому турі з Бойком", - йдеться в релізі.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 до 9 грудня 2020 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА