19:38 23.02.2021

Ткаченко: Заборонена "Трійка Медведчука" натягнула нову маску - створила ТОВ "Медіахолдинг "Новини"

2 хв читати
Ткаченко: Заборонена "Трійка Медведчука" натягнула нову маску - створила ТОВ "Медіахолдинг "Новини"

Медіахолдинг "Новини", до якого входять телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne, що потрапили під санкції, створив однойменне товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), повідомляє міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Заборонена "Трійка Медведчука", що називала себе "Медіахолдинг "Новини", натягнула нову маску. Створила ТОВ із такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали", - написав Ткаченко у вівторок увечері у своєму Telegram-каналі.

За його інформацією, зареєстровано це ТОВ 18 лютого - "буквально за два тижні після блокування цих антиукраїнських пропагандистських каналів в українському ефірі". Засновниками нового ТОВ є 100 осіб. У цілому. Кожен з них "скинувся" на створення ТОВ по одній гривні. Отже, статутний капітал ТОВ "Медіахолдінг "Новини" – 100 грн.

"Схоже, що (нардеп від фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, який потрапив під санкції РНБО України, - ІФ) Медведчук і Ко шукають юридичні способи, щоб знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте хоч скільки нових ТОВок за 100 гривен роби - суть не змінюється, а отже, й увага з боку держави до їхньої "діяльності", - зазначив Ткаченко.

Він також запропонував ознайомитися з переліком 100 осіб, що вклали по 1 грн у статутний капітал ТОВ.

"Шукайте знайомі прізвища серед "акціонерів" (https://youcontrol.com.ua/catalog/company details/44090465/). Але як зі статутним капіталом у 100 грн можна фінансувати заздалегідь нерентабельне підприємство – питання риторичне", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів, - "112 Україна", NewsОne і ZIK, що пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА