14:38 13.03.2021

З'їзд "Слуги народу" затвердив нову редакцію статуту партії

2 хв читати
З'їзд "Слуги народу" затвердив нову редакцію статуту партії

Політична партія "Слуга народу" затвердила нову редакцію свого статуту, таке рішення підтримав з'їзд політсили.

"Ми вирішили (новою редакцією статуту - ІФ) формалізувати ті відносини, які є в партії, і створити певну нову структуру", - заявив голова партії Олександр Корнієнко на з'їзді партії в суботу в Києві.

Він уточнив, що у складі партії буде два великих керівних органи - політична рада, яка безпосередньо формує з'їзд партії, і Національна рада громад. Аналогічна структура повторюватиметься на регіональному рівні.

Водночас "Слуга народу" планує передбачити у своєму складі систему секретарів.

Також, згідно з новою редакцією статуту, партія планує створювати первинні осередки, які зможуть ініціювати перед обласними організаціями питання відкликання депутатів місцевих рад.

Крім того, нова редакція статуту передбачає оновлений підхід приймання у члени партії. З цією метою будуть створені номінаційні комітети, які проводитимуть співбесіди з претендентами.

Як повідомляє прес-служба партії, завданням політичної ради стане розробка тактики та стратегії партії у взаємодії з експертним співтовариством і громадськістю. Національна рада громад у свою чергу стане майданчиком для обговорення проектів державних рішень у сфері місцевого самоврядування, регіональної політики та обміну досвідом між регіональними організаціями.

"Така структура дасть змогу партії забезпечити максимальну участь членів партії не тільки в ухваленні, а й у розробці партійних рішень, формулювати проекти політичних рішень і обговорювати їх ухвалення безпосередньо з депутатами або міністрами, гнучко реагувати на зміни ситуації", - пояснив лідер партії Олександр Корнієнко.

Також оновлений Статут передбачає, що третина державного фінансування партії спрямовується на діяльність місцевих організацій. Кошторис затверджуватиме Національна рада громад за погодженням з головою партії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА