19:23 09.04.2021

Байден просить виділити Пентагону понад $700 млрд, зокрема, для стримування РФ і КНР

2 хв читати
Байден просить виділити Пентагону понад $700 млрд, зокрема, для стримування РФ і КНР

Президент США Джо Байден запропонував конгресу виділити $715 млрд Пентагону, щоб, зокрема, стримувати Москву і Пекін, йдеться в президентському проекті бюджету на 2022 фінансовий рік.

"Запит президента на 2022 рік включає $715 млрд для міністерства оборони", - наголошується в документі, опублікованому Білим домом.

В адміністрації Байдена пояснюють, що таке фінансування Пентагону дозволить вирішувати завдання "щодо стримування Китаю", а також - "щодо стримування дестабілізаційної поведінки Росії".

"Запит надає пріоритет необхідності протидіяти загрозі з боку Китаю, а також стримувати дестабілізаційну поведінку Росії. Використовуючи Тихоокеанську ініціативу стримування і працюючи разом із союзниками і партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні і з НАТО, міністерство оборони забезпечить створення у Сполучених Штатів концепцій, можливостей і позицій, необхідних для вирішення цих проблем", - зазначає Білий дім.

Серед інших цілей фінансування Пентагону - підтримка оборонних досліджень і розвитку, оптимізація військового суднобудування США, модернізація сил ядерного стримування. Крім того, за даними документа, така допомога Пентагону забезпечить готовність, сприятиме "стійкості до змін клімату та енергетичної ефективності", а також боротьбі з "біологічними загрозами, що виникають" і "виконає зобов'язання Америки перед сім'ями військовослужбовців".

Коментуючи пропозиції з видатків у сферах, не пов'язаних із Пентагоном, адміністрація Байдена зазначає, що у 2022 фінансовому році розраховує на "значне збільшення ресурсів для зміцнення і захисту демократій у всьому світі, просування прав людини, боротьби з корупцією і протистояння авторитаризму".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА