15:47 10.05.2021

Перший міністр Шотландії обіцяє домогтися референдуму про незалежність

1 хв читати
Перший міністр Шотландії обіцяє домогтися референдуму про незалежність

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, партія якої перемогла на регіональних виборах, пообіцяла домогтися від Лондона організації ще одного референдуму про незалежність.

За повідомленням британських ЗМІ, Стерджен, яка очолює шотландську Національну партію (SNP), пояснила, що її пріоритет зараз - боротьба проти наслідків пандемії COVID-19. "А коли ця криза залишиться позаду, потрібно буде дати народу Шотландії можливість вибрати своє майбутнє", - сказала Стерджен.

За її словами, у британської влади "немає демократичних підстав блокувати реалізацію права шотландців на вибір майбутнього".

За підсумками виборів у SNP в шотландському парламенті буде 64 місця (на одне менше, ніж потрібно для більшості). У консерваторів - 31 місце, у лейбористів - 22.

У 2014 році в Шотландії вже відбувся референдум про незалежність. Тоді понад 55% шотландців проголосували за те, щоб залишитися у складі Великої Британії. Стерджен стверджує, що тепер необхідний новий референдум. Вона це мотивує, зокрема, тим, що Велика Британія вийшла з ЄС, і тому шотландцям тепер потрібно вирішити, чи варто в цій ситуації залишатися у складі Сполученого Королівства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА