13:44 17.06.2021

Шанс масштабної військової ескалації зменшується, але Путін активно працюватиме на дестабілізацію України - Клімкін про результати саміту США-РФ

2 хв читати
Шанс масштабної військової ескалації зменшується, але Путін активно працюватиме на дестабілізацію України - Клімкін про результати саміту США-РФ

Шанс на те, що президент Росії Володимир Путін піде на масштабну військову ескалацію в Україні, зменшується, але він активно працюватиме на дестабілізацію України, заявив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін (2014-2019 рр.), коментуючи результати саміту президентів США та РФ для України.

"Після безпосередньої зустрічі шанс на те, що Путін піде в масштабну військову ескалацію, зменшується. Одночасно шанс на те, що він дуже активно працюватиме на дестабілізацію України, збільшується у зв'язку зі словами Байдена, що окупований Донбас не є перешкодою на шляху членства в НАТО. Тому такий баланс: короткочасний у військовому плані, це, найімовірніше, більше безпеки для України, у середньостроковому плані - у всіх сенсах, найімовірніше, менше безпеки", - сказав Клімкін агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Коментуючи заяви Путіна про можливе надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО та реалізацію Мінських угод, екс-міністр зазначив, що компроміс щодо цих питань з президентом РФ дуже малоймовірний.

"Це його позиція. Вона ж не сприймається нашими партнерами, він працюватиме на внутрішню аудиторію і на міжнародну аудиторію зі своїми стандартними тезами. Але він від цього не відступить. Я вважаю, що на сьогодні компроміс щодо цих питань із Путіним дуже-дуже малоймовірний", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, чому Байден так мало сказав про Україну на прес-конференції після завершення переговорів із Путіним, Клімкін зазначив, що президент США сказав про основне.

"Він сказав основне, тобто те, що є, користуючись тією термінологією, "червоною лінією" для Сполучених Штатів, і він не йтиме в деталізацію будь-яких питань, оскільки це стандартна формула, але це важлива формула. Тобто я реально не зупинявся б на тому, скільки фраз, про що. Це насправді не є критичним у цьому сенсі", - пояснив екс-глава МЗС України.

Як повідомлялося, президент Сполучених Штатів Джо Байден під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Женеві в середу заявив про повну підтримку територіальної цілісності України з боку США. У свою чергу президент РФ зазначив, що на переговорах тема вступу України в НАТО "зачіпалася "мазком" і "тут, мабуть, нічого обговорювати". Також Путін заявив, що РФ не планує брати жодних додаткових зобов'язань, що стосуються України, крім "допомоги" в реалізації Мінських угод для врегулювання конфлікту на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА