10:57 25.06.2021

Разумков не вбачає необхідності у змінах до Конституції в частині форми правління

2 хв читати
Разумков не вбачає необхідності у змінах до Конституції в частині форми правління

Конституція України не потребує змін у частині форми правління в державі, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на прес-конференції в п'ятницю.

Відповідаючи на прохання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна" прокоментувати висловлювання президента України Володимира Зеленського, який заявив, що в Україні де-факто президентсько-парламентська форма правління, Разумков зазначив, що для чиновника не може бути де-юре та де-факто.

"Я все-таки виходжу із закону, виходжу з Конституції. Для чиновника, при всій повазі, я дозволю собі не погодитися з колегами, не може бути де-юре і де-факто. Ми всі маємо жити згідно із законом, у першу чергу починаючи з себе. Згідно з Конституцією України, ми живемо з вами в парламентсько-президентській республіці. І я, наприклад, вважаю, що це правильно, тому що завжди має бути противага. Завжди мають бути запобіжники", - наголосив він.

Разумков також нагадав про 2013-2014 роки, коли в Україні склалася інша ситуація, і про наслідки цього.

"Які наслідки ми сьогодні також спостерігаємо на сході нашої держави і в тимчасово окупованому Криму, і це вдарило і по економіці країни, по всьому. Тому для мене не може бути де-факто, для мене є лише де-юре", - сказав він.

"Тому в цьому плані я вважаю, що Конституція абсолютно правильно все визначає сьогодні. Так само обирається президент, так само обирається парламент. Навіть якщо ми подивимося з вами на соціологічні дослідження, то на сьогодні людей влаштовує та форма правління, яка існує в Україні. І якихось змін із великим перекосом в одну або іншу сторону немає. Плюс-мінус усі підтримують той вектор, який є сьогодні", - додав спікер парламенту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА