08:32 23.09.2021

Зеленський: ООН - це та сама "швидка допомога" для глобальних проблем людства

2 хв читати
Зеленський: ООН - це та сама "швидка допомога" для глобальних проблем людства

Президент України Володимир Зеленський вважає, що ООН має стати ближче до глобальних проблем, використовуючи дієві інструменти для їх вирішення.

"Я справді вважаю, що ми іноді переводимо вирішення проблем з одного року на інший. За всієї поваги до Генасамблеї ООН, я не бачу вирішення глобальних проблем. Але бачу риторику, що "всі хочуть". Ми всі багато чого хочемо. Але мають бути дієві інструменти. Так само я вважаю: якщо є ті чи інші країни, які мають право "вето", але навіть не приїжджають - як це допоможе людям? Організація Об'єднаних Націй - це та сама "швидка допомога" для глобальних проблем людства", - сказав Зеленський у коментарі телеканалу "Дом" після виступу на 76-й сесії Генасамблеї ООН.

Глава держави наголосив, що Україна не критикує, а ініціює нові формати. Зокрема, пропонує створювати нові майданчики для діалогу саме там, де є глобальні проблеми.

"Ми говоримо: давайте робити саміти, створювати нові платформи. Саме в тих місцях, де є проблеми. Тому що потрібно бути ближче. Коли ти живеш з тією чи іншою проблемою, наприклад окупація Криму, розумієш - в чому вона полягає, як її можна вирішувати. Тому і запропонували провести у нас "Кримську платформу". Так само у всьому світі є багато різних проблем. І ми готові підтримувати, скажімо, таку "децентралізацію" важливих зустрічей", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА