11:27 02.10.2021

Зеленський прийме рішення з приводу підписання закону про олігархів залежно від того, яку редакцію документа підпише Разумков – Подоляк

2 хв читати
Зеленський прийме рішення з приводу підписання закону про олігархів залежно від того, яку редакцію документа підпише Разумков – Подоляк

Президент України Володимир Зеленський прийме рішення з приводу підписання закону про олігархів залежно від того, яку саме редакцію документа підпише голова Верховної Ради Дмитро Разумков, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Ми зараз подивимося, в якій саме редакції (підпише закон голова Верховної Ради – ІФ): чи буде це проголосована редакція депутатами, або будуть якісь нюанси, скажімо так. Підпише голова Верховної Ради, а після цього президент прийме рішення. У нас буде для цього десять днів. Президент взагалі дуже уважно ставиться до будь-якого документа, який підписує", – сказав Подоляк журналістам у Трускавці в суботу.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 вересня підтримала 279 голосами законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", т. зв. закон про деолігархізацію.

За законопроект у цілому проголосували 279 народних депутатів, із них 229 - представники фракції "Слуга народу".

Представники опозиційних фракцій, зокрема "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - за життя" та "Батьківщина", зареєстрували 12 проектів постанов щодо скасування рішення Верховної Ради про ухвалення законопроекту про деолігархізацію. Згідно з Регламентом, спікер не може підписати ухвалений закон та передати його на підпис президенту до розгляду такого проекту постанови в залі засідань.

У свою чергу комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки просить спікера поставити на переголосування ухвалений 23 вересня закон про олігархів №5599 у зв'язку з юридичною колізією, що виникла. Як пояснив голова фракції "Голос" Ярослав Железняк, народні депутати врахували одночасно три правки (396, 398, 406), які суперечать одна іншій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА