16:00 02.11.2021

У штабі кандидата на посаду мера Харкова Терехова звинуватили в упередженості мережу "ОПОРА", яка заявила про фальсифікації

3 хв читати
У штабі кандидата на посаду мера Харкова Терехова звинуватили в упередженості мережу "ОПОРА", яка заявила про фальсифікації

У штабі кандидата на посаду міського голови Харкова від "Блоку Кернеса - Успішний Харків", секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова спростували звинувачення у фальсифікації результатів підрахунку голосів і у свою чергу звинуватили громадські організації, які спостерігають за перебігом виборів і виборчої кампанії, в упередженому ставленні.

"Партію ("Блок Кернеса - Успішний Харків" - ІФ) дивує той факт, що спостерігачі від різних громадських організацій працювали вкрай однобоко й односторонньо. Вони ніби не помічали порушень з боку інших кандидатів, їхніх спостерігачів і довірених осіб... У день виборів "ОПОРА" приділяла підвищену увагу саме нашому кандидату Ігорю Терехову, проте абсолютно не звертала увагу на те, що в день виборів Михайло Добкін розміщував у своїх соціальних мережах", - сказала голова міської організації "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Вікторія Китайгородська на брифінгу у вівторок.

Вона також висловила подив у зв'язку із заявами Громадянської мережі "ОПОРА" про фальсифікацію протоколів підрахунку голосів на 10 виборчих дільницях, оскільки, як стверджує Китайгородська, спостерігачі "ОПОРИ" на цих дільницях не реєструвалися.

"Викликає здивування, як "ОПОРА" отримала копії протоколів, оскільки на багатьох виборчих дільницях не було їхніх спостерігачів. Про відсутність на цих дільницях представників "ОПОРИ" свідчать записи в журналах реєстрації спостерігачів і довірених осіб... Я думаю, було б чесно, щоб вони сказали, представники яких політичних партій, яких комісій або які спостерігачі передали їм ці матеріали", - сказала Китайгородська.

Водночас у Громадянській мережі "ОПОРА" кореспонденту "Інтерфакс-Україна" заявили, що слова Китайгородської не відповідають дійсності, і спостерігачі на дільницях реєструвалися і були присутні.

Крім того, Китайгородська звинуватила у фальсифікаціях і підготовлюваних провокаціях штаб кандидата в мери Харкова Михайла Добкіна й "ОПЗЖ", яка фактично підтримала його на виборах і обласну організацію якої очолює Ігор Райнін.

"Ми знаємо, що в штабі Добкіна-Райніна фальсифікуються деякі документи, які потім з'являться в інформаційному просторі. Ці документи стосуються фінансової звітності. Ми хочемо заявити, що виборчу кампанію Ігоря Терехова досить чітко й офіційно було проведено. Всі кошти надходили через рахунок кандидата", - сказала Китайгородська.

Як повідомлялося, 1 листопада спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на одній виборчій дільниці (+70 голосів) у Основ'янському районі та дев'яти дільницях (+397 голосів) у Новобаварському районі Харкова. Збільшення кількості голосів на підтримку Терехова відбувалося переважно за рахунок зменшення голосів на підтримку кандидата від ЄС Олександра Скорика та самовисуванця Костянтина Немічева. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) Кримінального кодексу України.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, отримавши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна проголосували 82 008 осіб (28,41%).

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори міського голови. Вони були призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА