21:05 26.11.2021

Заява Зеленського про держпереворот є спробою відвернути увагу від незаконного призначення двох суддів КС – нардеп Соболєв

2 хв читати
Заява Зеленського про держпереворот є спробою відвернути увагу від незаконного призначення двох суддів КС – нардеп Соболєв

Заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає, що заява президента України Володимира Зеленського про державний переворот, який нібито готується на початок грудня, є спробою відвернути увагу громадськості від призначення двох суддів Конституційного суду з порушенням Основного закону.

"Не знаю, про які погрози фантасмагоричних переворотів йдеться у заяві президента, але достеменно можу сказати, що сьогодні в країні стався конституційний переворот: коли президент, порушуючи Конституцію, призначив двох суддів Конституційного суду. Я так розумію, він це зробив свідомо, тобто свідомо пішов на порушення закону про Конституційний суд і саму Конституцію. Це мене хвилює найбільше. А всі інші заяви – це спроби відвернути увагу у бік від ключової події, що відбулася, про яку я сказав", – пояснив Соболєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна " у п'ятницю ввечері.

Він також не виключає, що подібна заява президента може спричинити суттєве падіння рейтингів як українського бізнесу, так і держави в цілому. "Я розумію, що до президента немає довіри, і це очевидно, виходячи з результатів усіх останніх соціологічних опитувань. Але намагатися підвищувати його за рахунок інформації про фейкові перевороти - це просто непорядно, і думаю, це перш за все вдарить по престижу держави", - наголосив Соболєв.

Як повідомлялося, Зеленський на прес-конференції у п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше речник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани Росії щодо участі в держперевороті в Україні. У свою чергу Ахметов назвав "суцільною брехнею" інформацію про нібито втягування його в якийсь держпереворот.

Тим часом низка іноземних ЗМІ поширила новину із заявою глави української держави, використовуючи слово "путч", тобто за участю військових.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА