12:28 17.12.2021

Представництво президента України в Криму активізує діяльність із реінтеграції та деокупації українського півострова - Кориневич

2 хв читати
Представництво президента України в Криму активізує діяльність із реінтеграції та деокупації українського півострова - Кориневич

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим, якому 16 грудня виповнюється 29 років, активніше долучається до процесу повернення тимчасово окупованих територій АРК та міста Севастополя, заявив постійний представник глави держави в АР Крим Антон Кориневич.

Як повідомляє прес-служба президента у п'ятницю, наразі представництво спільно з партнерами працює над розвитком ініціатив, спрямованих на реалізацію Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, розвитком політики перехідного правосуддя, над дотриманням прав людини та виконанням інших заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України та захист наших громадян із тимчасово окупованих територій.

"Серед напрямів роботи представництва: спрощення доступу громадян до адміністративних послуг; забезпечення доступу до медичних послуг; реалізація прав молоді на доступ до української освіти; доступність та покращення умов перетину адмінмежі; розвиток і зміцнення рівня довіри до державних інститутів; документування порушень прав людини; врегулювання кримінального законодавства для забезпечення принципу невідворотності покарання за тяжкі злочини, сприяння впровадженню санкцій щодо осіб, причетних до окупації та її наслідків, та багато іншого", - йдеться в повідомлені.

В Офісі президента нагадують, що 26 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський своїм указом №58/2020 встановив в Україні День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя.

"Ця важлива дата відзначається щороку та несе правду й справедливість, адже ми маємо пам'ятати про те, що наші громадяни чинили спротив окупації Криму до останнього, всупереч пропаганді РФ", - нагадують в ОП.

Там уточнюють, що сьогодні у представництві працюють 34 члени команди, частина яких є кримчанами, для яких деокупація та реінтеграція є "особистим викликом на шляху додому до повернення Кримського півострова".

"Нам було вкрай важливо зібрати професійну команду та мати можливість бути включеними в обговорення щодо майбутнього Кримського півострова на всіх рівнях. Зміна підходу до ролі представництва й можливість мати в Києві повноцінний офіс, що забезпечує нашу роботу та посилює міжвідомчу взаємодію, – важливий крок президента України у формуванні послідовної політики з повернення Криму. Завдяки внесенню змін до указу про представництво тепер ми включені до процесів, які стосуються питання повернення тимчасово окупованих територій АР Крим та міста Севастополя, і вже готові демонструвати наші перші результати", – зазначив Антон Кориневич.

Він висловив переконання, що представництво президента України в АР Крим обов'язково знову відчинить свої двері у місті Сімферополі.

"29 років – це той термін, коли робимо висновки, ділимось перемогами й продовжуємо працювати далі на шляху деокупації та реінтеграції Криму. Працюємо задля відновлення конституційного ладу на тимчасово окупованих територіях та повернення свободи та прав людини для кожного нашого громадянина в Криму", – підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден схвалив політику НАТО щодо України та партнерство США з альянсом в Індо-Тихоокеанському регіоні - Білий дім

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Більшість українців за те, щоб Зеленський залишався президентом до кінця воєнного стану, проти 22% - соцопитування КМІС

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА