12:35 17.02.2022

Посадовий оклад спікера Ради на 20% вищий за посадовий оклад нардепа - члена комітету

1 хв читати
Посадовий оклад спікера Ради на 20% вищий за посадовий оклад нардепа - члена комітету

Верховна Рада визначила розмір складових заробітної плати народних депутатів.

За відповідну постанову №7062 "Про реалізацію окремих положень закону "Про статус народного депутата України" проголосували 305 народних депутатів на пленарному засіданні у четвер.

Парламент встановив, що щомісячна зарплата народного депутата формується з посадового окладу нардепа – члена профільного комітету у розмірі десяти прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року, та надбавки до посадового окладу у розмірі, який діяв на 1 січня 2020 року.

Посадовий оклад народного депутата, обраного на посаду першого заступника, заступника голови комітету, секретаря комітету, першого заступника, заступника голови депутатської фракції (групи) встановлюється на 3% вище від посадового окладу нардепа – члена комітету Верховної Ради.

Згідно з постановою, посадовий оклад голови комітету Верховної Ради, керівника депутатської фракції (групи) – на 5% вищий, ніж посадовий оклад нардепа – члена комітету. У заступника голови Верховної Ради – на 10% вище, у першого заступника спікера – на 15% вище, а голови Верховної Ради – на 20%.

Загальний місячний фонд на оплату роботи помічників-консультантів народного депутата становить 29,2 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Наразі прожитковий мінімум для працездатних осіб 2481 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА