12:51 18.02.2022

Юлія Тимошенко: Україна має всі підстави клопотати про списання зовнішнього боргу

2 хв читати
Юлія Тимошенко: Україна має всі підстави клопотати про списання зовнішнього боргу

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала президента України Володимира Зеленського під час запланованої зустрічі з віцепрезидентом США Камалою Гарріс на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, 19 лютого, порушити питання списання боргів України, щоб звільнені кошти спрямувати на зміцнення армії, повідомляється на сайті політсили.

"Наш зовнішній борг становить близько $52 млрд. Ми не маємо права самостійно припинити його сплату, але можна провести переговори з фактично другою людиною у США та пояснити, що ці кошти ми зобов'язані використати на створення сильної армії для виконання функції стримування", – пояснила Тимошенко в ефірі програми "Право на владу".

"Навіть якщо ескалація мине через декілька тижнів, це не означає, що країна залишиться у спокої. Нам потрібна армія №1, яка буде такої потужності, щоб будь-який агресор, який захоче прийти в Україну, знав ціну, яку він заплатить", - додала лідерка "Батьківщини".

Крім того, на її переконання, президент має чітко озвучити неприйнятність деяких пунктів Мінських угод для України та наполягати на виконанні гарантій, наданих Будапештським меморандумом. Також політик додала, що в рамках Будапештського меморандуму можна порушити питання про забезпечення України в достатній кількості високоефективною зброєю.

"Нам дали гарантії боронити нашу територію, не допускати агресії чи будь-якої окупації наших земель. Зараз гаранти зобов'язані надати допомогу", – наголосила голова партії.

За її словами, усвідомивши, що українці боронять від ворога не лише свою країну, а й увесь світ, партнери зможуть надати Україні реальну допомогу, головне – чітко озвучити державницьку позицію.

"Нам треба стати безпрецедентно сильними, сильними військово, та домогтися списання боргу. Адже світ розуміє, що ми боронимо не лише Україну, ми боронимо світ", – підсумувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА