07:10 29.03.2022

Народні депутати пропонують ВР передбачити процедуру про заборону проросійських партій в Україні

2 хв читати
Народні депутати пропонують ВР передбачити процедуру про заборону проросійських партій в Україні

Група народних депутатів із фракції "Слуга народу" зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт про процедуру та наслідки заборони проросійських партій в Україні, повідомила голова політсили "Слуга народу" Олена Шуляк.

Документ оприлюднено на сайті парламенту під реєстраційним номером 7172-1.

"ВР отримала проєкт закону, який напрацювали спільно з колегами-депутатами та Мін'юстом. Він про процедуру та наслідки заборони проросійських партій", - написала парламентарій у своєму телеграм-каналі.

Шуляк пояснила, що йдеться про обмеження для утворення та діяльності політичних партій, які виправдовують, визнають правомірною або заперечують збройну агресію Росії проти України, у тому числі шляхом її представлення як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також тих, хто виправдовує дії та бездіяльність осіб, причетних до цього.

Законопроєкт пропонує визначити в умовах воєнного стану підсудність справи про заборону партії як суду першої інстанції підсудні апеляційному адміністративному суду в апеляційному окрузі, який включає місто Львів.

Водночас судом апеляційної інстанції у справі про заборону партії є Верховний Суд у складі колегії Касаційного адміністративного суду не менш ніж із п'яти суддів. Судове рішення Верховного Суду у таких справах є остаточним та касаційному оскарженню не підлягає.

Максимальним терміном розгляду адміністративних справ про заборону партії у суді першої інстанції після відкриття провадження у справі пропонується визначити один місяць.

Суд апеляційної інстанції має розглянути справу протягом місяця після відкриття апеляційного провадження.

У разі заборони судом партії майно, кошти та інші її активи та її структурних утворень переходять у власність держави, про що зазначається в рішенні суду.

Джерело:

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА