19:15 29.03.2022

ЄС і США створять стратегічний Діалог щодо Росії

2 хв читати
ЄС і США створять стратегічний Діалог щодо Росії

Європейський Союз і США розпочинають стратегічний діалог щодо Росії для вироблення спільних дій у нових умовах, що склалися після 24 лютого, коли Росія напала на Україну.

Як повідомив у вівторок у Брюсселі журналістам на умовах анонімності високопоставлений європейський чиновник, офіційно Діалог ЄС-США розпочнеться у середу. "Це демонструє, як ЄС і США працюють пліч-о-пліч у зв'язку з російською агресією проти України", - пояснив він.

Високопосадовець нагадав, що ідея створення такого діалогу виникла ще в червні минулого року, щоб "аналізувати та знаходити консенсус із різних питань, які ставить перед нами Росія". "Але зараз інший час. Після 24 лютого ми повністю перебуваємо в новій ері, й цей діалог також набув нового значення. Доки російська агресія в Україні триватиме, ми ставимо перед собою три чіткі цілі: ми просимо припинити вогонь та насильство, відкрити гуманітарні коридори, просимо, щоб Путін вивів свої війська з України, і просимо Росію визнати незалежність і суверенітет України в її міжнародно визнаних кордонах. Це наша мета. Для її досягнення ми працюємо над санкціями, над ізоляцією Росії в міжнародній спільноті та над покращенням стійкості української армії та української спільноти. Над цими трьома діями ми працюємо пліч-о-пліч зі США", - деталізував він.

За словами чиновника, ЄС і США разом працюють над санкціями, консультуються, ухвалюють рішення – і сам ЄС, і США. Санкції затверджуються після серйозних консультацій для досягнення однакової мети. Те саме стосується покращення стійкості наших українських друзів. Те саме стосується співпраці з цих питань із нашою міжнародною спільнотою – ізолювати, показати Путіну, що те, що він робить в Україні, засуджує широка міжнародна спільнота. Це те, про що ми говоритимемо в рамках цього діалогу. Цей діалог і для щоденного, і для стратегічного огляду відносин США та ЄС щодо Росії. Майбутнє буде іншим, ніж минуле, – це цілком очевидно після цього вторгнення, і цей діалог буде присвячений тому, яким буде це майбутнє, і як ми, ЄС, реагуватимемо на нього", - деталізував співрозмовник.

Він також повідомив, що для функціонування цього діалогу буде встановлено постійну платформу. "Нам потрібна платформа, в рамках якої в нас буде діалог для того, щоб порівнювати наші нотатки й вирішувати разом політику стосовно Росії. Водночас важливо думати про довгострокову перспективу. Цією платформою ми встановимо межі для стратегічного діалогу на майбутнє", - додав європейський чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА