07:11 05.09.2022

Завершення роботи в Росії посла США Саллівана є плановим

2 хв читати
Завершення роботи в Росії посла США Саллівана є плановим

Американський посол Джон Салліван завершив роботу в Москві в рамках планової ротації, повідомляє The Washington Post із посиланням на представника Держдепу США.

"Відставка посла Саллівана була запланованою і є частиною звичайної дипломатичної ротації", - наводить видання слова неназваного представника Держдепу.

"Він відслужив повний термін як посол США в Росії, упорався із веденням одних із найважливіших двосторонніх відносин у світі в безпрецедентні часи", - додав він.

Зі свого боку, представник Білого дому повідомив газеті, що Салліван пробув на цій посаді майже три роки, "що є стандартною довжиною терміну служби для більшості послів у Росії".

The Washington Post зазначає, що для того, щоб багато кандидатів президента США Джо Байдена обійняли свої посольські посади, потрібно багато місяців, а в деяких випадках і понад рік. Салліван розпочав роботу ще за президентства Дональда Трампа. В адміністрації Байдена після приходу до влади не стали одразу відкликати Саллівана і навпаки – попросили продовжити роботу в Росії.

Як повідомлялося, за даними посольства США в РФ "до прибуття наступника посла Саллівана обов'язки повіреного у справах посольства США в Москві виконуватиме Елізабет Руд".

Посол США в РФ Джон Салліван завершив свою місію та в неділю залишив Москву, повідомила американська дипмісія. Саллівана призначили послом США у РФ у грудні 2019 року.

"Після від'їзду Джон Салліван завершить 40-річну кар'єру на державній службі, протягом якої він працював за п'яти президентів США, обіймав посаду заступника державного секретаря США, керівні посади в міністерствах юстиції, оборони та торгівлі США", - зазначається у повідомленні дипмісії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА