20:04 21.09.2022

Верховна Рада запровадила нові стимули для працевлаштування безробітних

1 хв читати

Верховна Рада 238 голосами у середу ухвалила закон (№6067) про сприяння працевлаштуванню безробітних шляхом надання компенсації роботодавцям витрат на сплату єдиного соціального внеску або частини зарплати з Фонду з безробіття.

"Змінюються застарілі підходи до допомоги безробітним у пошуку відповідної роботи, впроваджується європейський метод виплати допомоги із безробіття відповідно до страхових принципів - чим більший страховий стаж, тим більша тривалість та розмір виплат, які отримує людина", - йдеться у пресрелізі Мінекономіки, яке розробляло документ.

Як зазначило відомство, нове стимулювання роботодавців впроваджується для працевлаштування молоді на перше робоче місце, учасників бойових дій, одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю, осіб, які протягом п'яти років досягнуть пенсійного віку, осіб з інвалідністю, "довгострокових" безробітних та інших уразливих категорій громадян.

Крім того, закон пропонує залучати більше безробітних на громадські роботи з відновлення країни, за що, як зазначає Мінекономіки, отримуватимуть більший дохід, ніж допомога з безробіття.

Згідно з документом, максимальну тривалість виплат допомоги з безробіття встановлено в межах від 180 до 720 календарних днів.

У записці пояснення уточнюється, що наприкінці червня 2022 року кількість безробітних в Україні, які отримували послуги в Державній службі зайнятості, становила 363,5 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА