16:16 21.11.2022

Україна розраховує на консолідацію міжнародної спільноти для припинення агресії РФ проти України - Корнієнко

2 хв читати
Україна розраховує на консолідацію міжнародної спільноти для припинення агресії РФ проти України - Корнієнко

 Україна розраховує на консолідацію міжнародної спільноти, зокрема на Міжпарламентську асамблею асоціації держав Південно-Східної Азії (МА АСЕАН, ASEAN Inter-Parliamentary Assembly), для припинення російської агресії проти України, заявив перший віцеспікер Верховної Ради.

"Важко заперечувати, що ми можемо побудувати стійкий і сталий світ, засновуючи його саме на толерантності, повазі та верховенстві права. Саме тому для України дуже важливою є подальша консолідація зусиль усіх членів міжнародного співтовариства, зокрема АСЕАН, щоб якнайшвидше припинити жорстоку російську агресію проти України та відновити мир на багатостраждальній українській землі", — сказав Корнієнко на відкритті пленарної сесії 43-ї Генеральної асамблеї МА АСЕАН у Камбоджі.

Як повідомляє сайт українського парламенту, на полях Генасамблеї українська делегація також зустрілася із колегами зі Сполучених Штатів Америки та Південної Кореї.

За словами Корнієнка, під час розмови з представниками США, делегати "звірили годинники — і вони показали однаковий час, а саме – час підтримки України".

Перший віцеспікер Верховної Ради під час зустрічі звернув увагу американських колег на озброєння, необхідне Україні. "Війна триває, і ми потребуємо допомоги у вигляді озброєння - насамперед артилерії, дронів та антидронів, а також теплих речей та кемпінгів для наших військових у зимовий період", - зазначив Корнієнко.

Крім того, він закликав колег до спільної дипломатичної роботи з країнами Азії, зокрема в питанні поширення правдивої інформації про війну Росії проти України.

"Наша делегація пересвідчилася у стійкості намірів конгресменів й надалі підтримувати Україну. Представники делегації США запевнили, що американський народ з Україною і наша перемога – це і їхня перемога", - наголосив Корнієнко.

Українська делегація також подякувала своїм колегам із Південної Кореї за гуманітарну допомогу та надання нелетальної зброї, яку Україна використовує для боротьби з окупантами та своєї оборони.

Як повідомлялося, делегація Верховної Ради вперше бере участь у Міжпарламентській асамблеї ASEAN.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА