17:23 06.01.2023

Одностороннє оголошення РФ щодо припинення вогню нікого не може ввести в оману, миру не може бути досягнуто без виведення російських військ з території України - МЗС Франції

2 хв читати
Одностороннє оголошення РФ щодо припинення вогню нікого не може ввести в оману, миру не може бути досягнуто без виведення російських військ з території України - МЗС Франції

 Справедливого та міцного миру не може бути досягнуто без повного виведення російських військ з усієї території України, заява про так зване припинення вогню є спробою РФ приховати свою відповідальність, у той час як вона продовжує обстрілювати Україну, заявили в Міністерстві закордонних справ Франції.

"Одностороннє оголошення Кремлем про припинення вогню з нагоди православного Різдва нікого не може ввести в оману. Франція підтверджує свою глибоку переконаність у тому, що справедливого та міцного миру не може бути досягнуто без повного виведення російських військ з усієї території України. Лише так можна покласти край стражданням, з якими ось уже майже 11 місяців стикається український народ, який мужньо бореться за свою свободу і незалежність від російського агресора", - йдеться в повідомленні.

У МЗС Франції наголосили, що заява про "припинення вогню" є грубою спробою РФ приховати свою відповідальність, у той час як вона продовжує безжально обстрілювати всю українську територію, завдаючи ударів, зокрема, узимку по критично важливих об'єктах і цивільному населенню.

"Це ще один доказ цинізму РФ, яка з 24 лютого послідовно демонструє, що вона не хоче миру і мало уваги приділяє дотриманню своїх міжнародних зобов'язань, зокрема тих, що випливають зі Статуту ООН", - заявили у відомстві.

Також Франція підтвердила свою повну підтримку мирного плану з 10 пунктів, представленого президентом України Володимиром Зеленським.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА