18:53 26.05.2023

Генерал Петреус упевнений в успіху контрнаступу України

2 хв читати
Генерал Петреус упевнений в успіху контрнаступу України

Командувач Центрального Командування США в 2008-2010 рр., ексдиректор Центрального розвідувального управління, генерал Девід Петреус упевнений в успіху українського контрнаступу.

"Думаю, що українські війська досягнуть успіху... Очікую, що українські війська зможуть забезпечити ефективність загальновійськової операції", - сказав Петреус у п'ятницю на 15-му щорічному Київському безпековому форумі, організованому фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

За словами генерала, успіх контрнаступу України багато в чому зумовлений станом армії Російської Федерації. "Вони вже 14-15 місяців у війні, зазнали величезних втрат, не мали нормальної можливості переоснаститися, а у такий спосіб не можна забезпечити цілісну дисципліновану військову силу", - сказав він.

Петреус наголосив, що від успіху ЗСУ на полі бою залежатиме подальша допомога Україні, а також перспектива її вступу до Північноатлантичного альянсу.

"Багато залежатиме від успіху контрнаступу. Ніщо не є таким успішним, як сам успіх. І якщо цей успіх буде, то він потягне за собою збільшення підтримки", - зазначив Петреус.

Петреус наголосив, що "нова лінія оборони для НАТО розташована в Україні, хоче того НАТО чи ні...". Він упевнений, що членство України в НАТО є неминучим, і якщо запрошення України до Альянсу не пролунає на саміті у Вільнюсі, то питання буде вирішено в майбутньому. Водночас Петреус зазначив, що хотів би, щоб Україна отримала запрошення до НАТО у Вільнюсі.

Київський безпековий форум відбувається в українській столиці 25-26 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА