17:33 04.07.2023

У МЗС Грузії назвали втручанням у внутрішні справи рішення Києва відправити грузинського посла в Тбілісі для консультацій

2 хв читати
У МЗС Грузії назвали втручанням у внутрішні справи рішення Києва відправити грузинського посла в Тбілісі для консультацій

Міністерство закордонних справ Грузії в оприлюдненій у вівторок заяві висловило глибоке занепокоєння рішенням влади України відправити грузинського посла в Тбілісі для консультацій.

Президент України Володимир Зеленський напередодні вкотре закликав грузинську владу передати Україні громадянина України Міхеіла Саакашвілі для необхідного лікування та догляду. Він також доручив Міністерству закордонних справ "викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест і запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею".

У заяві МЗС Грузії назвали такі кроки крайньою формою "ескалації дипломатичних відносин" і висловили жаль, що офіційний Київ іде на такий крок проти дружньої держави і народу.

"Рішення української влади суттєво шкодить стратегічним відносинам двох країн і являє собою пряме втручання у внутрішні справи суверенної держави. Сподіваємося, що офіційний Київ перегляне своє рішення і докладе зусиль для подальшого розвитку історично дружніх відносин між двома країнами", - йдеться в заяві грузинського МЗС.

"Саме тому, що Україна перебуває в активній фазі війни, грузинська сторона, усвідомлюючи свою велику відповідальність у плані міжнародних відносин і особливо перед своїми партнерами, на цьому етапі утримується від будь-якої додаткової реакції у відповідь на кроки, яких вживає Україна, та подальше загострення двосторонніх відносин із нею, що заведе й без того складну ситуацію в глухий кут", - ідеться в заяві.

У документі повідомляється, що у вівторок на зустрічі в українському МЗС посол Грузії Георгій Закарашвілі представив офіційну позицію Тбілісі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА