18:27 18.07.2023

Київ виділив на допомогу військовим частинам понад 1млрд 103 млн гривень, забезпечивши всі офіційні запити

2 хв читати
Київ виділив на допомогу військовим частинам понад 1млрд 103 млн гривень, забезпечивши всі офіційні запити

З початку широкомасштабного вторгнення Київ виділив з міського бюджету 1млрд 103млн гривень на допомогу військовим частинам, зареєстрованим в столиці. Таким чином були забезпечені всі офіційні запити від військових частин на допомогу. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ та депутат Київської міськради Олександр Погребиський. 

Олександр Погребиський зазначає, що протягом двох років з початку широкомасштабного вторгення Київ активно допомагає військовим частинам зареєстрованим в столиці. У широкий перелік допомоги входять: медичні послуги, ремонт приміщень, військова форма, шоломи і бронежилети, БПЛА, приціли та прилади нічного бачення, транспорт, ремонт військової техніки, зв’язок, генератори та ін.  

“Всього від початку повномасштабного вторгнення Київ допоміг на 1млрд 103млн 169 070 грн. Всі офіційні звернення від військових частин Києва з запитом на допомогу були забезпечені”, - пише Погребиський. 

Військовослужбовець ЗСУ та депутат Київської міськради зазначає, що за законом, місцеві бюджети не мають права використовувати свої кошти за юридичними межами свого адміністративно територіального поділу. Тобто київський бюджет не може допомагати військовим частинам, які мають юридичну адресу за межами Києва. Натомість, допомога військовим частинам зареєстрованим в столиці триватиме і наступного року. 

 . “На минулій сесії обсяг програми «Захисник Києва» збільшений, оскільки потреби нікуди не ділись і точно будуть надходити від військових частин Києва. І так якщо є місцеві ради, до яких звертались військові частини за допомогою офіційно і вони їм не допомоги, а заклали кошти на наприклад стадіон, це просто ганебне явище”, - зазначає Погребиський.

Погребиський також наголошує на відповідальності розподілу районних та центрального бюджету під час військового стану. 

“Стосовно барабанів і іншої незрозумілої фігні для укриттів це вже відповідальність районних бюджетів районних адміністрацій голів яких назначає президент. І ще, є велике питання до центрального бюджету бо саме на ньому найбільша відповідальність за фінансування сектору оборони!“, - відзначає Погребиський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА