08:03 02.08.2023

Трампу висунули обвинувачення в рамках розслідування заворушень 2021 року

2 хв читати
Трампу висунули обвинувачення в рамках розслідування заворушень 2021 року

Колишнього президента США Дональда Трампа обвинуватили в рамках розслідування подій, що спровокували заворушення поблизу Капітолію 6 січня 2021 року, повідомляє CNN із посиланням на судові документи.

Зазначається, що Трампу висувають чотири пункти обвинувачень: змова з метою обману Сполучених Штатів, змова з метою перешкоджання офіційному розгляду, перешкоджання та спроба перешкоджання офіційному розгляду та змова з метою позбавлення прав.

За даними CNN, Трампа вже поінформували про обвинувачення. Йдеться про розгляд спецпрокурора Джека Сміта: він розслідує, чи не порушував Трамп закон, намагаючись оскаржити результати програних ним президентських виборів 2020 року.

Вважається, що саме наслідки тих виборів і призвели до заворушень у січні 2021 року: тоді прихильники Трампа, які проводили демонстрацію у Вашингтоні, увірвалися до Конгресу США.

"Незабаром після дня виборів відповідач також застосував незаконні методи обліку законних голосів та фальсифікації результатів виборів", - йдеться у обвинувальному висновку.

Це вдруге за два місяці, коли Сміт висуває обвинувачення проти Трампа. У червні його звинуватили у зберіганні секретних документів та змові з високопоставленим помічником з метою приховати їх від уряду та його власних адвокатів.

Тим часом у березні окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг звинуватив Трампа у фальсифікації ділової документації.

В обох випадках 45-й американський президент не визнав себе винним.

Таким чином, за останні місяці Трампу пред'явили три обвинувальні акти.

Як повідомлялося раніше, колишній президент США Дональд Трамп продовжує значно випереджати решту кандидатів у президенти країни від Республіканської партії, зокрема губернатора Флориди Рона Десантіса, свідчать результати опублікованого в понеділок опитування.

За даними опитування для The New York Times, Трамп отримує 54% голосів, його основний опонент із праймеріз республіканців Десантіс - 17%.

Решта потенційних учасників передвиборчих перегонів від Республіканської партії, зокрема колишній віцепрезидент Майк Пенс і ексгубернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, отримують по 3% голосів і менше.

Наступні президентські вибори відбудуться у США у 2024 році.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА